OPVOEDING
Hoe voed ik mijn hond op?
Naast alle nuttige informatie die u als baasje krijgt, gaan we aan de slag met uw hond.
Een goede opvoeding is cruciaal voor de verdere ontwikkeling van uw hond en bovendien is een uitstekende opvoeding de basis voor een hechte relatie en connectie met uw hond. We bekijken samen welk karakter uw hond heeft, want dit zal mee bepalen hoe de hond zich verder ontwikkelt. Bij de opvoeding kunt u rekening houden met deze karaktertrekken. Als u inzicht verwerft wat betreft de reden voor het gedrag van uw hond, is het immers veel makkelijker om het gedrag dat u wenst te versterken en het gedrag dat u niet wenst te vermijden of om te buigen tot gewenst gedrag.
Wie ben ik?
Ik ben Priscilla Van Der Borght en woon met mijn man en 2 kinderen in het landelijke Wiekevorst. We hebben zelf 4 honden: een Border Collie Nessa, 1 Australische Shepard Baileys , een adoptiehond kleine mix Woochie en een Golden Retriever Luka.
Ik baat al sinds 2014 het hondenhotel uit. Sinds ik klein was, zijn honden een groot deel van mijn leven. Thuis was ik steeds omringd door honden en mijn passie voor honden is sindsdien alleen sterker geworden. Dankzij het hondenhotel deed ik ervaring op met tal van rassen, maar mijn eeuwige leergierigheid zorgt ervoor dat ik graag nog meer wil leren over het gedrag van allerlei honden.
Sinds enkele jaren geef ik les op hondenschool Pallieter in Berlaar. Daar heb ik mijn brevet van instructeur behaald en vervolgens ben ik een opleiding als zelfstandige hondeninstructeur gaan volgen bij Syntra. Omdat mijn interesse in en nieuwsgierigheid naar onze trouwe viervoeters nog lang niet gestild was, ben ik de opleiding ‘Gedragsdeskundige voor honden’ gaan volgen bij Laura Bangels in haar gedragscentrum voor honden. Deze opleiding is wetenschappelijk onderbouwd met de nieuwste technieken in de hondenwereld die leren positief te werken met uw hond en de focus leggen op het leren begrijpen van uw beste viervoetige vriend.
Consultaties
U kunt bij ons terecht voor een puppy-puber consultatie (1,5 u). Tijdens deze consultatie krijgt u concrete adviezen waarmee u onmiddellijk aan de slag kunt gaan.
Indien gewenst kan er later een opvolgconsultatie (€40/u) gepland worden of kunt u een intensievere begeleiding krijgen door het volgen van één van onze cursussen. Een puppy-puber consultatie kan voor pups en jonge honden tot 1 jaar oud. Voor honden van ouder dan 7 maanden die emotioneel gedrag (bv. angst, agressie) vertonen, helpen we u graag via onze gedragstherapie.
Onze lessen kunnen doorgaan op onze terreinen of eventueel bij u thuis na overleg en met km vergoeding. De 6 lessen worden onmiddellijk bij les 1 ingepland. Het pakket blijft 6 maanden geldig.
Groepslessen gehoorzaamheid en opvoeding
U kan ook deelnemen aan één van onze "kleine" groepslessen met maximum 4 personen per les. Hierbij werken we met een 10 beurtenkaart die 170€ kost en 6 maanden geldig is.
Hoopers & Rally-obedience
Hoopers
Hoopers is een leuke en volwaardige hondensport. Elke hond (jong of oud) kan hier aan deelnemen. Het aanleren van deze hondensport gebeurt 'drukvrij'. Het is tenslotte de bedoeling dat het vooral leuk is. De hindernissen zorgen voor een minimale lichamelijke belasting. De toestellen bestaan uit hoopers,tunnels en tonnen. Uiteindelijk leert de hond het parcours zelfstandig lopen, zonder dat de begeleider zich verplaatst. Hierdoor is de sport ook geschikt voor minder mobiele mensen of mensen met een fysieke beperking. De hond wordt van op afstand gestuurd via stem- of lichaamsbewegingen. Ervaar zelf hoe leuk het is en of je hond deze sport leuk vindt. De lessen worden privé gegeven of in kleine groepjes van maximum 4 personen. Enkele keren per jaar zal er ook een workshop zijn op onze terreinen. Voor meer informatie kan u met ons contact opnemen.
Rally-obedience
Rally-O (waarbij de O staat voor ‘obedience’) is afkomstig uit Amerika. Eigenlijk is deze sport een mix van obedience (gehoorzaamheid). Bij Rally-O loop je samen met je hond een parcours dat is opgebouwd uit verschillende gehoorzaamheidsoefeningen. Elk parcours is anders, en afhankelijk van het niveau van jou en je hond zijn de oefeningen simpeler of moeilijker en worden ze aangelijnd of los uitgevoerd.
waarom rally-o?
Bij deze vorm van hondensport ben je op een leuke, ontspannen manier aan het werken met je hond en loop je spannende, afwisselende parcoursen. Je mag je hond aanmoedigen in de ring door te praten, commando’s te geven, in je handen te klappen of door handsignalen te geven. Dat komt de sfeer tijdens een wedstrijd ten goede. Rally-O is een energieke sport die zorgt voor vrolijke honden én vrolijke bazen.
voor wie is rally-o geschikt?
Voor iedereen die denkt dat een combinatie tussen gehoorzaamheid en behendigheid wel wat is voor hem en zijn hond. Kortom: voor alle honden van alle rassen of kruisingen, en de bazen die daarbij horen. Wel moet de hond een halfjaar oud zijn en een behoorlijke gehoorzaamheidstraining achter de rug hebben. Voor meer info mag u ons contacteren.
Neem gerust contact op voor meer informatie over onze hondenhotel of hondengedragstherapie.
We bespreken samen wat de mogelijkheden zijn voor u en uw hond en de reden voor het aanvragen van begeleiding en/of advies.
- Waar moet u op letten om bij juiste fokker een pup te kopen?
- De rit naar huis, de eerste nachten thuis.
- Wat moet u voorzien voor de thuiskomst?
- Welk ras past bij mijn gezinssituatie?
- Volledig op maat, wordt aangepast aan de wensen en behoeften van u, uw gezin en uw pup
- Zindelijkheid, leren alleen blijven
- Benchtraining, puppybijten
- Fysiek en mentaal spel en bewegen
- Lichaamstaal
- Basisbevelen: zitten, liggen, blijven, hier komen, wandelen aan de leiband zonder te trekken, lossen van voorwerpen, plaats leren.
- Gewenst gedrag belonen en ongewenst gedrag onderbreken of negeren.
- Kan uitgebreid worden met het vervolgklasje: ‘foei, ik groei’.
- Omgaan met de puberteit, wat kunt u verwachten?
- Opvoeding
- Wandelen aan de leiband zonder te trekken
- Hersenwerkjes voor uw hond – mentale activiteiten
- Basis oefeningen verder uitbreiden
- Gewenning aan de wereld: geluiden, locaties, andere dieren, …
- Socialisatie
- Basisverzorging
- Op maat gemaakt trainingsschema
- Beloningsgerichte opvoeding
- Socialisatie mens en dier
- Gewenning aan de wereld
- Zindelijkheidstraining, leren alleen blijven
- Puberteit
- Puppybijten
- …